Veelgestelde Vragen

We kunnen niemand verplichten om kaarten te sturen, we willen wel vragen om als je jezelf aangemeld hebt om daadwerkelijk een kaartje te sturen. Elke Kanjer wordt namelijk 1 keer in de zoveel tijd ingedeeld, voor de Kanjer is jouw kaartje een lichtpuntje en daarin willen we de Kanjer niet teleurstellen.

Nee, de voorkeuren staan erbij ter inspiratie voor diegene die niet goed weet wat ze voor de desbetreffende Kanjer voor kaartje moeten maken of kopen. Alle kaartjes zijn ten alle tijden welkom. De Kanjers zijn blij met elk kaartje dat ze krijgen

Je kan jezelf in je account op pauze zetten. Op dat moment dat je weer kaartjes wil en kan sturen kun je jezelf weer van de pauze afhalen.

Het adres is ook te vinden in je account, hier blijft het 6 weken staan.

Nee, helaas komt een Kanjer soms te overlijden wat gebeurt er dan, de familie ontvangt dan post en dat is zeer pijnlijk.

In je account kun je aangeven hoeveel kaartje je wil sturen, dit kun je altijd aanpassen Je kan er ook voor kiezen om via de Facebookgroep te reageren op een extra oproepje van een Kanjer die het op dat moment heel hard nodig heeft.

je kan kiezen tussen 1 kaartje per week, per 2 weken, per 3 weken of per 4 weken, mocht je 1 keer per 4 weken teveel vinden dan kun je jezelf ook alleen aanmelden voor de verjaardagslijst. Deze lijst is vrijblijvend, je kan dan zelf kiezen of je iemand een kaartje wil sturen, of misschien meerdere jarige.

Meld je in je account 2 keer apart aan als kaartenschrijfster/schrijver. De ene keer vul je in dat je een kind wil, de andere keer een volwassen Kanjer

Dit kun je in je account zelf aanpassen, vink de vakjes Belgiƫ en Duitsland uit.

In je account kun je het vakje: "ontvang adressen via de mail" aanvinken

Nee, je krijgt elke keer een andere Kanjer toegedeeld. Nadat je 26 keer een adres hebt ontvangen kan het zijn dat je weer een keer dezelfde Kanjer toegedeeld krijgt.

Nee, het kan zijn dat de desbetreffende Kanjer inmiddels overleden is, of zichzelf afgemeld heeft. Wil je perse nog een kaart sturen neem dan eerst contact op met Kanjerpost via de mail om te vragen of dat nog kan.

Een Kanjer kan overlijden, we hebben te maken met "ernstig" zieke Kanjers.

Ja dat kan, je kan meerdere mensen in je account aanmaken. Ieder krijgt dat zijn eigen adres met zijn eigen naam erbij in het account en in de mail.

 • Iets over je huisdieren, als je die hebt.
 • Bij hele kleintjes, deze mooie prinsessenkaart is speciaal voor jou (of auto net wat er op de kaart staat).
 • Een kus door de brievenbus.
 • Dit is geen kaart maar een papieren knuffel.
 • Veel liefs voor jou.
 • Een knuffel speciaal voor jou.
 • Iets over het weer.
 • Dingen die je leuk vind.
 • Iets over een boek of artikel wat je net gelezen hebt.
 • Iets over je Hobby's.
 • Of alleen je naam het gaat om het gebaar.
Graag Kanjerpost op de kaart vermelden dan weet de Kanjer via wie je het adres gekregen hebt.

 • Beterschap wensen.
 • Sterkte wensen.

Maak een account aan en vul daar de benodigde gegevens in.

Je kan in je account meerdere Kanjers aanmaken

Ja dat kan, je in je account meerdere adressen invullen en per Kanjer het juiste adres toepassen.

Ja, je kan dit zelf altijd aanpassen in je account

Ja, dit kan in je account. Doe dit pas als je ook daadwerkelijk verhuisd bent of op het punt staat te verhuizen. De wijziging word direct actief namelijk

Nee, postNL moet die verhalen op de verzender, weten ze niet wie dat is dan proberen ze het bij de ontvanger maar die is niet verplicht om te betalen. Het is een verzoek.