Hoe werkt het aanmelden kaarten sturen

Allereerst kun je zelf kiezen welke post je wil versturen.

We hebben de “gewone” weeklijsten. Je kunt dan aangeven of je iedere week, iedere 2 weken, iedere 3 weken of iedere 4 weken een kaartje wil sturen naar een kanjer. Je kan zelf kiezen of je 1 of meer kaartjes wil sturen.

Iedereen die zich aangemeld heeft willen we wel nadrukkelijk vragen om ook daadwerkelijk een kaartje te sturen. Elke kanjer wordt namelijk 1 keer in de zoveel tijd ingedeeld. Voor de kanjer is jouw kaartje een lichtpuntje op dat moment. En daar willen we onze kanjer niet in teleurstellen.

Denk je dat het je niet lukt om aan bovenstaande te voldoen, maar wil je wel graag wat voor onze Kanjers betekenen? Doe dan lekker mee met onze verjaardagslijsten. Per maand kun je zelf bepalen of je meeschrijft en hoeveel jarigen je een kaart wil sturen.

Je kan jezelf aanmelden voor kinderen tot en met 18 jaar of voor volwassen vanaf 19 jaar. Meld je je eigen voor allebei de lijsten aan dan krijg je willekeurig een volwassen of een kinder Kanjer.

Als je elke keer dat je een adres ontvangt zowel een kind als een volwassen kanjer wil ontvangen dan moet je jezelf 2 keer aanmelden met hetzelfde account. Bij de ene aanmelding vul je dan in ik wil volwassenen versturen, bij de tweede aanmelding vul je dan kinderen versturen in.

Hoe ontvang je het adres

De adressen worden via de mail verstuurd als je het vakje aangevinkt hebt bij aanmelding, ook komen ze in je account op de website te staan. Adressen blijven daar maximaal 6 weken staan dan worden ze automatisch verwijderd.

Dan begint het leuke werk: je kaart schrijven

Onze kanjers zijn helaas ernstig ziek. Daarom is het beter om geen beterschapswensen of sterkte in de kaart te zetten.

Maar wat kan je dan wel op je mooie kaart schrijven? Voorbeelden kun je vinden bij veelgestelde vragen.

Ook kun je die vraag als lid altijd stellen op Facebook. Andere schrijvers hebben vast goede tips voor je.

Als je kaart klaar is, zet dan nog even je voornaam op de kaart, en het woord “kanjerpost”. Zo weet jouw kanjer van wie die lieve kaart afkomstig is.

Je gaat je kaart versturen

Controleer dan svp nog even of er genoeg postzegels op zitten. Het zou immers jammer zijn als je mooie kaart niet door de postbode bezorgd kan worden.

Ten slotte

Ten slotte nog iets moeilijks. In jullie enthousiasme bewaren jullie wel eens adressen om extra post te sturen naar een kanjer. Helaas komt zo’n kanjer soms te overlijden. Wat gebeurt er dan? De familie ontvangt dan nog post voor de kanjer en vindt dat pijnlijk. Daarom het verzoek om geen adressen meer te bewaren. Heb je het schrijfvirus te pakken? Stuur dan vooral kaartjes naar de kanjers op de verjaardagslijst. Zo krijgen alle kanjers het hele jaar door lieve post.

En nu, schrijven maar.

Voor vragen en of opmerkingen graag mailen naar de info.
info@kanjerpost.nl